top
Voor tijdelijke opvang van jonge moeders en begeleiding van de vaders, die ervoor kiezen het kindje (samen) te houden.

 | 


Welkom bij Choice 4 Life
- respect - bewondering - keus - leven -
Choice 4 Life biedt opvang en begeleiding van jonge moeders en vaders.
Wij hebben enorm respect en bewondering voor jouw/jullie dappere keuze om het jonge leven geboren te laten worden.
Dat is in de keuze van de naam ook uitgedrukt.
Choice 4 Life betekent letterlijk: keus voor leven.
Jullie hebben die keuze gemaakt en er zullen nog vele volgen.

Welkom bij Choice 4 Life.

De komst van een kindje verandert jouw leven. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent. Nu je jong bent, is het nog lastiger. Mensen om je heen vinden misschien dat je het niet moet houden, of zien moeilijkheden in de woonsituatie of je opleiding. Of je hebt nog een groot geheim, doordat je het niet verteld hebt. Misschien weet je zelf nog niet wat je wilt doen.

Een tijd van lastige en soms moeilijke keuzes!

Naast de moeite met het besluit zijn er ook de gevolgen van verantwoordelijkheid van ouder-zijn en praktische gevolgen ten aanzien van huisvesting, opleiding en werk. Wij bieden een omgeving waarbinnen jij als jonge ouder kunt leren wat belangrijke basisvoorwaarden zijn voor het krijgen en grootbrengen van kinderen. Een plek waarin jij de zwangerschap, kraamtijd en eerste jaren kunt doorbrengen en daarvoor de nodige begeleiding ontvangt. Dat doen we in overleg met jou en eventueel de vader van je kindje.

In de eerste periode na de geboorte zijn er nog veel meer veranderingen die plaatsvinden:
Hoe ga je om met de zorg voor de baby?
Waar ga je wonen?
Hoe deel je jouw dag in?
Hoe ga je verder met een opleiding of werk?

Als je een antwoord hebt, dan is het nodig om jezelf hierin te oefenen en gewoontes aan te leren. Deze periode is in onze ogen van groot belang om een goede basis te leggen voor de verdere opvoeding. Wij willen je dan ook in de periode van 1 tot 2 jaar na de bevalling begeleiding blijven bieden. Hierbij richten we op het doel om een diploma (startkwalificatie) te behalen en werk te vinden.

Soms lukt dat sneller, soms wat minder snel.

Wij begeleiden je graag, maar zoeken ook samenwerking met lokale gemeentes en onderwijsinstellingen voor de dagelijkse invulling en met andere instellingen als er extra zorg of hulpverlening nodig is.

Ben jij die jonge moeder die een keuze vůůr het leven heeft gemaakt en onze hulp kan gebruiken? Neem dan snel contact met ons op.


Word nķ sponsor

Onze visie op goede en betaalbare zorg voor jongeren is erop gebaseerd dat de gastgezinnen niet van hun inkomen afhankelijk zijn van de zorg aan jongeren. Door een eigen basisinkomen te verwerven uit werk, ontstaat er in de basis een onafhankelijkheid qua financiŽn. Hierdoor is er de nodige vrijheid om op de juiste manier te komen tot een plaatsing (we vullen uiteindelijk geen bedden).

Jong moeder worden, is echter niet altijd een reden om een indicatie te krijgen voor (opvoed)ondersteuning of opvang. Een belangrijk deel van de geboden opvang wordt dan ook uit giften betaald of als dienst in natura, pro deo, geleverd.

Wij geven u graag de gelegenheid om met ons werk verbonden te zijn door een financiŽle gift of door inzet van uw professie. Als particulier, geloofsgemeenschap, bedrijf of instelling. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting Choice 4 Life zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.


Alle rechten voorbehouden © 2020 Choice 4 Life  |