top
Voor tijdelijke opvang van jonge moeders en begeleiding van de vaders, die ervoor kiezen het kindje (samen) te houden.

 | 


Wat we doen
- een goede start voor moeder en kind -
Choice 4 Life biedt tijdelijke opvang aan tieners, jongeren en (jong)volwassenen die door plotselinge situaties in het leven voor een bepaalde tijd niet in hun eigen leefomgeving kunnen verblijven. Wij geloven dat je dan een huiselijke omgeving nodig hebt om je te hervinden en keuzes te maken, waarna jij je kunt aanpassen aan hun nieuwe situatie. Je krijgt tijd en ruimte om met de moeilijkheden van het leven om te gaan en je krijgt een realistisch perspectief voor een zelfstandig vervolg.

Wij doen dat op deze manier, omdat wij hebben geleerd:
Telkens mag jij keuzes maken voor het leven, om te leven.

Doelstelling is dat een jonge moeder en haar kind een goede start hebben in het maatschappelijk leven. Daar horen een opleiding en het vinden van werk bij. De opvang wordt dan ook aangeboden totdat ťťn van deze doelen is bereikt. De begeleiding wordt dan ook geboden tot zo'n 2 jaar na de bevalling.

Choice 4 Life is geen kraamhotel of kort verblijf. Wij bieden begeleiding binnen een gastgezin.
Ons eigen gezin bestaat uit vader, moeder, drie kinderen en pleegkinderen.
Na de eerste jaren van pionieren, is er nu nog een aantal gastgezinnen aangesloten waar jonge moeders worden opgevangen. We zijn daarmee in verschillende regio's in staat om 1 of 2 jonge moeders op te vangen. In Gelderland hebben we 6 gezinnen, in Utrecht 2, in Noord-Brabant 1 en 1 in Zuid-Holland.

Begeleiding
Gedurende jouw zwangerschap verblijf jij in een gastgezin. Wij bieden hiermee een leefomgeving waarin je met en van elkaar leert. Na de bevalling is het afhankelijk van de situatie en jouw leeftijd of er een begeleid wonen traject kan starten. Dat is mogelijk vanaf 17 jaar. De woonbegeleiding kan op termijn ook worden gerealiseerd vanuit hetzelfde adres.

In de dagelijkse gang van zaken worden dingen aangeleerd zoals de was doen, strijken, koken en schoonmaken. Naast deze praktische zaken, vinden wij een persoonlijk begeleidingstraject ook belangrijk. Wat zijn jouw kwaliteiten, wat motiveert en inspireert jou bij het maken van keuzes. Maar ook wat zijn jouw valkuilen en bijvoorbeeld angsten of worstelingen.

Dit geldt ook voor de jonge vaders. Voor hen verandert er ook het nodige. Ook al wonen jullie niet bij elkaar, toch zijn er veel jongens die het kindje wel willen accepteren of willen weten hoe het gaat. Daar is ook de nodige aandacht en begeleiding voor. Zowel in een individueel traject met 'mannen onder elkaar', als samen als partners voor het kindje of in een groepje met verschillende jongeren met dezelfde ervaring.

LifeBook
Door middel van een eigen LifeBook hou jij vanaf het begin bij waar jij tegenaan loopt. Zowel praktisch als persoonlijk. Je kunt dat zien als een soort dagboek, voor jou alleen. Het LifeBook kun jij ook delen met personen die jij belangrijk vindt. Tijdens jouw verblijf bij ons kun jij zo laten weten hoe het met jou is. De vragen en uitdagingen die jij dan tegenkomt of beschrijft, bespreken wij. Wij geven jou tips of een denkrichting waarmee jij zelf aan de slag kunt en zo weer een stukje verder komt. Wij weten ook niet alles, daar zijn wij heel eerlijk in. Waar nodig geven wij dan een advies voor andere hulp of samenwerken met anderen.

Nadat de opvang in het gezin ten einde is, kan de begeleiding nog worden voortgezet in een nieuwe woonsituatie. Die begeleiding is er altijd op gericht om de zelfstandigheid te bereiken of over te dragen aan collega's die dat traject naar zelfstandigheid verder begeleiden.

Advies
De ruimte die wij beschikbaar hebben, is beperkt. De vraag is groter dan wij kunnen opvangen of begeleiden. Daarom voorzien wij ook graag van advies in het vinden van een goede vervangende plek, of in de eigen woonsituatie. Soms is dat bij ouders thuis, soms op eigen benen. Wij kunnen daarin van advies dienen en verwijzen waar mogelijk.

Word nķ sponsor

Onze visie op goede en betaalbare zorg voor jongeren is erop gebaseerd dat de gastgezinnen niet van hun inkomen afhankelijk zijn van de zorg aan jongeren. Door een eigen basisinkomen te verwerven uit werk, ontstaat er in de basis een onafhankelijkheid qua financiŽn. Hierdoor is er de nodige vrijheid om op de juiste manier te komen tot een plaatsing (we vullen uiteindelijk geen bedden).

Jong moeder worden, is echter niet altijd een reden om een indicatie te krijgen voor (opvoed)ondersteuning of opvang. Een belangrijk deel van de geboden opvang wordt dan ook uit giften betaald of als dienst in natura, pro deo, geleverd.

Wij geven u graag de gelegenheid om met ons werk verbonden te zijn door een financiŽle gift of door inzet van uw professie. Als particulier, geloofsgemeenschap, bedrijf of instelling. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting Choice 4 Life zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.


Alle rechten voorbehouden © 2020 Choice 4 Life  |