top
Voor tijdelijke opvang van jonge moeders en begeleiding van de vaders, die ervoor kiezen het kindje (samen) te houden.

 | 


Stichting
- ieder mens is uniek -
Choice 4 Life is een stichting die begonnen is met de vrijwillige inzet van bestuur, toezichthouders en begeleiders voor de realisatie van de doelstellingen. Inmiddels is het door indicaties mogelijk dat een deel van de ambulante begeleiding wordt betaald en dat de administratie en gedeeltelijk de directievoering worden betaald uit giften en indicaties.

De stichting heeft zich tot doel gesteld om jonge moeders op te vangen gedurende de zwangerschap en de eerste twee jaar na de bevalling.

Wij geloven dat ieder mens uniek is.
Wij geloven dat iedereen nieuwe kansen verdient.
Wij geloven dat mensen eigen keuzes kunnen maken.
Wij geloven dat het leven in vrijheid bepaald wordt door grenzen.
Wij zijn Choice 4 Life: (l)earn 2 be parent.

(l)earn 2 be parent: iedereen verdient (earn) het om vader of moeder te worden. Je wordt dat niet zomaar: dat moet je ook leren (learn). Daar moet je voor kiezen!

Missie
Met het motto ‘laat het normale leven zegevieren’ willen wij uitdrukken op welke manier uitvoering van activiteiten en de realisatie van de doelstellingen wordt gegeven. Hiervoor wordt een ondersteunend netwerk gevormd van vrijwilligers en dienstverleners die elkaar overlappend aanvullen en gezamenlijk de doelstellingen in een individueel zorgplan onderschrijven. Hiervoor wordt het gewone gezinsleven als uitgangspunt genomen om de begeleiding inhoud te geven. 

'Het normale leven' wordt ons inziens gedefinieerd in de Bijbel, waar Choice 4 Life haar grondslag op heeft gebaseerd.

Stichting Choice 4 Life is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI.

Word nú sponsor

Onze visie op goede en betaalbare zorg voor jongeren is erop gebaseerd dat de gastgezinnen niet van hun inkomen afhankelijk zijn van de zorg aan jongeren. Door een eigen basisinkomen te verwerven uit werk, ontstaat er in de basis een onafhankelijkheid qua financiën. Hierdoor is er de nodige vrijheid om op de juiste manier te komen tot een plaatsing (we vullen uiteindelijk geen bedden).

Jong moeder worden, is echter niet altijd een reden om een indicatie te krijgen voor (opvoed)ondersteuning of opvang. Een belangrijk deel van de geboden opvang wordt dan ook uit giften betaald of als dienst in natura, pro deo, geleverd.

Wij geven u graag de gelegenheid om met ons werk verbonden te zijn door een financiële gift of door inzet van uw professie. Als particulier, geloofsgemeenschap, bedrijf of instelling. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting Choice 4 Life zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.


Alle rechten voorbehouden © 2020 Choice 4 Life  |