top
Voor tijdelijke opvang van jonge moeders en begeleiding van de vaders, die ervoor kiezen het kindje (samen) te houden.

 |  |  |  | 


Choice 4 Life
- respect - bewondering - keus - leven -
Choice 4 Life biedt opvang en begeleiding van jonge moeders en vaders.
Wij hebben enorm respect en bewondering voor jouw/jullie dappere keuze om het jonge leven geboren te laten worden.
Dat is in de keuze van de naam ook uitgedrukt.
Choice 4 Life betekent letterlijk: keus voor leven.
Jullie hebben die keuze gemaakt en er zullen nog vele volgen.

Welkom bij Choice 4 Life.


Wat we doen
- een goede start voor moeder en kind -
Choice 4 Life biedt tijdelijke opvang aan tieners, jongeren en (jong)volwassenen die door plotselinge situaties in het leven voor een bepaalde tijd niet in hun eigen leefomgeving kunnen verblijven. Wij geloven dat je dan een huiselijke omgeving nodig hebt om je te hervinden en keuzes te maken, waarna jij je kunt aanpassen aan hun nieuwe situatie. Je krijgt tijd en ruimte om met de moeilijkheden van het leven om te gaan en je krijgt een realistisch perspectief voor een zelfstandig vervolg.

Wij doen dat op deze manier, omdat wij hebben geleerd:
Telkens mag jij keuzes maken voor het leven, om te leven.

Doelstelling is dat een jonge moeder en haar kind een goede start hebben in het maatschappelijk leven. Daar horen een opleiding en het vinden van werk bij. De opvang wordt dan ook aangeboden totdat ťťn van deze doelen is bereikt. De begeleiding wordt dan ook geboden tot zo'n 2 jaar na de bevalling.

Waarom we het doen
- het gewone leven mag zegevieren! -
Een stevige basis voor moeder en kind biedt kansen voor de toekomst. Opleiding en werk zijn nodig voor een gezonde financiŽle situatie. Voldoende sociale vaardigheden zijn onmisbaar voor de toekomst. Voor jonge moeders worden die niet zomaar gevonden. Dat gaat niet vanzelf, dat moet je organiseren. Daar moet je voor kiezen!

Jonge moeders: Het leven biedt zulke mooie kansen, uitdagingen, bijzondere situaties!
Door moeilijkheden heen, kan je overwinningen behalen. Hoe dat loopt wordt in belangrijke mate wel door jou bepaald! Namelijk door de keuzes die jij maakt.

Kies voor het leven!
Choice 4 Life!

Word nķ sponsor

Onze visie op goede en betaalbare zorg voor jongeren is erop gebaseerd dat de gastgezinnen niet van hun inkomen afhankelijk zijn van de zorg aan jongeren. Door een eigen basisinkomen te verwerven uit werk, ontstaat er in de basis een onafhankelijkheid qua financiŽn. Hierdoor is er de nodige vrijheid om op de juiste manier te komen tot een plaatsing (we vullen uiteindelijk geen bedden).

Jong moeder worden, is echter niet altijd een reden om een indicatie te krijgen voor (opvoed)ondersteuning of opvang. Een belangrijk deel van de geboden opvang wordt dan ook uit giften betaald of als dienst in natura, pro deo, geleverd.

Wij geven u graag de gelegenheid om met ons werk verbonden te zijn door een financiŽle gift of door inzet van uw professie. Als particulier, geloofsgemeenschap, bedrijf of instelling. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting Choice 4 Life zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.


Hoe we het doen
- begeleiding voor een periode van 1 tot 2 jaar -
Jonge moeders worden opgevangen in een gastgezin. Je woont dus niet in een groep, maar bij mensen in huis. Door dagelijks samen te leven, leer je met en van elkaar. Het gastgezin en de jonge moeder worden ondersteund door praktische adviezen en ondersteuning met gesprekken door een gezinscoach.

Binnen een gastgezin worden de jonge moeders op basis van kost en inwoning opgenomen. De woonplek is zo gekozen dat er voldoende gelegenheid is voor schoolgang, het in de nabijheid is van winkels en een goede aansluiting heeft op openbaar vervoer.

Jonge moeders: Wij werken samen met jouw ouder(s) of voogd. Door nauwe contacten en vaste momenten van uitwisseling en rapportage houden wij de belangen van zowel jou als jouw ouder(s) of voogd in balans. Waar nodig, wordt samengewerkt met Jeugdbescherming en/of een hulpverleningsinstelling.

Stichting
- ieder mens is uniek -
Choice 4 Life is een stichting die begonnen is met de vrijwillige inzet van bestuur, toezichthouders en begeleiders voor de realisatie van de doelstellingen. Inmiddels is het door indicaties mogelijk dat een deel van de ambulante begeleiding betaald wordt en dat de administratie en gedeeltelijk de directievoering worden betaald uit giften en indicaties.

De stichting heeft zich tot doel gesteld om jonge moeders op te vangen gedurende de zwangerschap en de eerste twee jaar na de bevalling.

Wij geloven dat ieder mens uniek is.
Wij geloven dat iedereen nieuwe kansen verdient.
Wij geloven dat mensen eigen keuzes kunnen maken.
Wij geloven dat het leven in vrijheid bepaald wordt door grenzen.
Wij zijn Choice 4 Life: (l)earn 2 be parent.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Choice 4 Life  |