top
Voor tijdelijke opvang van jonge moeders en begeleiding van de vaders, die ervoor kiezen het kindje (samen) te houden.

 | 


Hoe we het doen
- begeleiding voor een periode van 1 tot 2 jaar -
Jonge moeders worden opgevangen in een gastgezin. Je woont dus niet in een groep, maar bij mensen in huis. Door dagelijks samen te leven, leer je met en van elkaar. Het gastgezin en de jonge moeder worden ondersteund door praktische adviezen en ondersteuning met gesprekken door een gezinscoach.

Binnen een gastgezin worden de jonge moeders op basis van kost en inwoning opgenomen. De woonplek is zo gekozen dat er voldoende gelegenheid is voor schoolgang, het in de nabijheid is van winkels en een goede aansluiting heeft op openbaar vervoer. 

Jonge moeders: Wij werken samen met jouw ouder(s) of voogd. Door nauwe contacten en vaste momenten van uitwisseling en rapportage houden wij de belangen van zowel jou als jouw ouder(s) of voogd in balans. Waar nodig, wordt samengewerkt met Jeugdbescherming en/of een hulpverleningsinstelling.

Uiteraard word jij begeleid door een (eigen) verloskundige.

De meeste jonge moeders gaan nog gewoon naar school. Wij stimuleren dit graag. Waar nodig leggen wij contact met school.

Voor je financiŽn werken we samen met een stichting voor budgetcoaching en bewindvoering. Als je veel schulden hebt of als blijkt dat je moeilijk met geld om kunt gaan, dan word je aangemeld voor bewindvoering.

Vaders
Voor de jonge vaders zijn er verschillende mogelijkheden. Veelal wonen deze nog bij hun ouders of bij een instelling. Dat blijft dan zo gedurende de zwangerschap en eerste periode na de bevalling. We begeleiden de jongeren in het partner zijn, met de aankomende zorg voor het kindje en - indien mogelijk - naar vormen van zelfstandig wonen.

Jonge vaders: als jij goed voor jouw vriendin wilt zorgen, dan werk je mee! Opvoeden van jullie kindje, dat begint al tijdens de zwangerschap. Daar besteden we aandacht aan en jij bent van harte welkom. We verwachten dan een goede inzet van je en moeten merken aan jouw vriendin dat er rust en veiligheid is in jullie relatie.
Voor alle duidelijkheid: alleen jouw vriendin wordt door ons opgevangen. Jullie kunnen samen begeleid worden.

Word nķ sponsor

Onze visie op goede en betaalbare zorg voor jongeren is erop gebaseerd dat de gastgezinnen niet van hun inkomen afhankelijk zijn van de zorg aan jongeren. Door een eigen basisinkomen te verwerven uit werk, ontstaat er in de basis een onafhankelijkheid qua financiŽn. Hierdoor is er de nodige vrijheid om op de juiste manier te komen tot een plaatsing (we vullen uiteindelijk geen bedden).

Jong moeder worden, is echter niet altijd een reden om een indicatie te krijgen voor (opvoed)ondersteuning of opvang. Een belangrijk deel van de geboden opvang wordt dan ook uit giften betaald of als dienst in natura, pro deo, geleverd.

Wij geven u graag de gelegenheid om met ons werk verbonden te zijn door een financiŽle gift of door inzet van uw professie. Als particulier, geloofsgemeenschap, bedrijf of instelling. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan Stichting Choice 4 Life zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.


Alle rechten voorbehouden © 2020 Choice 4 Life  |